I måndags lämnade vi barnen hos min mormor och packade våra väskor. Tisdagmorgonen kl 4 steg vi upp och fikade för att sedan packa bilen och lasta Viggo i bilen. Jag tog platsen i förarsätet och Samuel fick sova. När vi kom fram till Umeå åkte vi raka vägen till lassa och parkerade. Samuel tog en kopp kaffe, eller ja, han sölade ut en kopp över sina kläder så de blev att byta kläder i bilen. 

Vi anmälde oss på mottagningen och fick gå in på Lung- och allergimottagningen. Där slog vi oss ner och jag matade Viggo. Sedan blev det Samuels tur och vi följde med in. Hon drog snabbt de som sas ifjol och sedan ville hon veta hur det hade gått med medicinerna och sedan undersökte hon Samuel. Hon berättade också att han skulle få äta ägg och mandel första dagen och nötter andra dagen.

Nu var det dags att äta ägget, Samuel gick in medan jag och Viggo satt och väntade med spänning. Tiden gick och vi smsade medan vi väntade på en reaktion. Ingen reaktion på ägg så vi fick fara iväg och äta lunch och shoppa mandel. När vi var tillbaka intogs mandel och väntan. Ingen reaktion på de heller så vi fick åka för dagen.

Vi hamnade på Avion och IKEA, äntligen! Dock blev de inte så mycke shopping då vi inte riktigt hade så mycket pengar att spendera. Jag köpte barngalgar och en skötbord till Viggo. Vi tittade på sängen vi skulle köpa till Viggo och insåg att vi skulle behöva köpa en madrass också. När vi hade tittat klart åkte vi och hämtade upp Evelina och åkte tillbaka för att prova Vezzo på Avion, det händer aldrig mer.

Dag två på lassa var ännu mer spännande. Samuel träffade läkaren en snabb sväng och hon bestämde att han inte var allergisk längre mot födoämnen. Nu blev det hans tur att prova nötter. Första nöten var en hasselnöt och andra nöten blev ev jordnöt. INGA REAKTIONER! Helt amazing, en helt ny värld har öppnat sig för oss i familjen och Samuel har många maträtter och godissorter att prova.


/Fru Pallin Sjöberg