Jag börjar få smått panik nu när det närmar sig att min älskade ska komma hem. På tisdagnatt kommer mannen i mitt liv hem och på onsdag är det över med att använda spisen skulle jag tro. Jag har bakat till mig, Samuel, barnen och hela familjen under helgen. Det har blivit semlor, smörgåstårta a la lchf och en smörgåstårta till Samuel som jag VET att han tycker om. Ikväll så kom jag på att jag inte har något bröd i frysen. Då satte jag igång att hämta alla ingredienserna som är spridda i hela huset. Inser när nästan allt är framme att vissa saker fattas. Ähh, va tusan, jag har ju skapat receptet själv, det går nog att ändra tänkte jag.
Mycket riktigt så gick det och det smakar fantastiskt gott!

Maddes kvällsbröd

9 ägg
100 g smält smör
1 dl pofiber
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk chiafrön
2 tsk salt
1 ½ tsk bakpulver

Starta ugnen 175 grader.
Smält smöret.
Knäck äggen och vispa ihop dem ordentligt med smöret.
Blanda ihop pofiber, mandelmjöl, kokosnötsmjöl, fiberhusk, chiafrön, salt och bakpulver ordentligt. Rör ner tillsammans med äggsmeten.
Smöra och bröa en brödform med pofiber och häll sedan smeten i formen.
Ställ in i mitten av ugnen i 45 minuter.

IMG_8162.JPG

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen och slötitta på en film och hoppas att jag somnar. Det har varit jobbigt att somna utan min Samuel och utan medicin. Jag medicinvägrar då jag är ensam med barnen, frågor på det?!

/-t0kliten