Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om Viggos födsel men jag ångrade mig. Jag insåg att jag kommer inte att ta tiden och nyttja den för skrivandet. Just nu njuter jag av varje sekund med mina barn och min man. Lite bilder med text kommer jag att bjuda på i alla fall.

img_2924.jpg
Här hade vi lämnat barnen och är på väg till Lycksele. 
img_2930.jpg
Vi fick gå in på vårt rum, sal C. (Samma sal som jag hade då Kasper föddes.) Samuel läste alla papper som fanns på rummet medan vi väntade.
img_2925.jpg
Två sängar, dock byttes min säng ut till en motordriven eftersom att jag skulle snittas.
img_2927.jpg
Viggos lilla säng stod och väntade med lite smått och gott.
img_0081.jpg
Dags att kolla till Viggo i 20 minuter. Tiden gick förvånansvärt fort och helt plötsligt var det liksom klart. Allt såg så bra ut så det var bara att lämna rummet och vänta på att få prata med alla som skulle vara med på operationen.

Vi blev inskriva på BB kl 14:00 måndag 29/3. När klockan var 18:00 hade vi pratat med narkosläkare, barnmorska, operatör och massa andra. Inget nytt och både jag och Samuel kändes oss trygga. Vi lämnade BB för att åka och käka middag med Samuels bror. Även min yngsta lillebror kom och surrade med oss på Golden innan vi skulle tillbaka på BB. När vi kom tillbaka på BB ville de sätta nål och grejer på mig vilket jag avböjde då mina kärl brukar gå sönder. Vi bestämde att sätta nålen på morgonen innan operation.
Jag tog en dusch, eller ja, “dubbel-dusch” som de kallar det och sedan la vi oss och tittade på film tills vi somnade. På morgonen 1/3 steg jag upp och duschade igen, satte på mig opskjortan och väntade på barnmorskan som skulle sätta nål och kateter.

Såhär kan det se ut efter ett misslyckat försök att sätta nålen.
Såhär kan det se ut efter ett misslyckat försök att sätta nålen på mig. Jag kan säga att det kändes sjukt mycket DÅ och även idag (när kortet är tagit) så gör det väldigt ont på vissa ställen.
img_0076.jpg
Här är jag redo, allt klart och nu väntar vi bara på att bli hämtade och nerskjusade på operation.
img_2938.jpg
Samuel är fit for fight, max taggad för förlossningen!
img_2947.jpg
Detta är vi, några minuter innan vi får träffa vår efterlängtade Viggo.
IMG_0025
Här lägger de ryggbedövningen och inom kort är jag helt utan känsel i benen. Trots min rädsla för sprutor går det förvånansvärt bra, narkosläkaren och alla de andra är verkligen duktiga som klarar av att hålla mig lugn.
img_0003.jpg
Sista bilden på magen innan Viggo är utanför.
img_0070.jpg
08:41 föddes denna lilla varelse som kommer att få namnet Viggo. Välkommen till världen älskling, både mamma och pappa älskade dig vid första kontakt.
img_0066.jpg
En trött liten Viggo och en lycklig pappa.
img_0071.jpg
“Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är”. här är Viggo några timmar gammal och ligger inlindad i ett litet täcke.
img_0002.jpg
En lycklig mamma och en skötsam liten Viggo.
img_0060.jpg
Två trötta krigare. Viggo älskar värme och sover gärna nära.
IMG_0059
Go´fika som BB bjuder på efter födsel.
IMG_0062
Liten Viggo ligger i sin lilla säng och myser under både filt och täcke.
IMG_0064
Viggo fattade direkt vad flaskan var till för och slukade sina mål precis som man ska.
IMG_3008
Dagarna på BB gå och här är Viggo 1 dygn gammal.
IMG_3011
4/3, nu åker vi hem till Sorsele!
IMG_3033
Här myser Viggo i barnvagnen.
IMG_3057
Idag 8/3 var vi på BVC för vägning och mätning.
IMG_3079
På kvällskvisten passade Viggo på att vara vaken en stund innan matningen.

Så mycket kärlek, så fruktansvärt mycket kärlek. Både från mig, pappa, storebror Kasper och storebror Liam. Det är så vansinnig fantastisk att se kärleken från syskonen. Jag trodde aldrig att jag skulle skaffa fler barn än Kasper men här sitter jag nu med 3 egna små kottar och de älskar varandra villkorslöst. Mitt hjärta är så stort och alldeles mjukt, det går liksom inte att beskriva lyckan.

Frågor som hela tiden kommer upp tänkte jag svara på här:

Varför ammar du inte?
Enkelt, jag vill int, jag tycker inte alls att det är mysigt så istället för att plåga mig själv och barnen så ger jag fan i det. Alla 3 barn har blivit flaskmatade och de har vuxit och är inte sämre än någon annan unge.

Varför kejsarsnitt?
Ännu enklare, jag måste. Efter 36 timmars värkarbete och ett akutsnitt med Kasper så valde jag att snittas med Liam. Nu denna gång var det liksom ingen annan utväg än snitt.

Har du inte jätteont i snittet?
Nej, såret är läkt och väldigt fint. Redan samma dag som snittet stod jag på benen och gick ett par steg. Dagen efter var jag uppe på toaletten men inte så mycket mer än det då mitt blodvärde var väldigt lågt. Dagen efter det var jag uppe mycket och gick till matsalen varje måltid och fika.

Varför har Viggo tutte redan?
För att han har ett sugbehov av dess like och eftersom att jag inte ammar honom tycker jag att han ska få sin tutte. Han mår inte dåligt av tutte och ingen annan i familjen heller.

Har ni fler frågor är det bara att fråga på, jag svarar mer än gärna på era frågor. Nu har jag suttit nog länge framför datorn och det är dags att mysa med min man då alla andra familjemedlemmar ligger och sover.

/Fru Pallin Sjöberg