Ikväll blev jag sjukt sugen på saffran. Jag googlade runt och hittade inget recept som passade mina varor hemma så som vanligt fick jag göra mig ett eget. Det blev MAGISKT gott! Till och med min man som inte är något stort fan av saffran tyckte att den blev god. Jag har LYCKATS!!!

Saffranskaka

4 ägg
0,5-1 dl sukrin
125 g smör
1 paket saffran (0,5 g)
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Vispa ägg och sukrin luftigt, smält smöret. Vispa ner smöret i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med äggsmeten.
Bred ut i formen i och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Jag skar upp centimetertjocka bitar och serverade med vispgrädde smaksatt med vaniljpulver. Mums!

/Fru Pallin Sjöberg