Igår satt jag som sagt på jobbet och planerade middagen. Som vanligt så kan jag aldrig gå efter ett recept men ett recept kan vara en fantastisk inspiration för mig! Jag gick på affären och insåg då jag kom in att handlingslappen inte var med alls, som vanligt!

Pytt i panna

Ingredienser:
1 st zucchini
1 st gul paprika
1 st gul lök
1 pkt halloumiost
1 pkt bacon
1 pkt extra fin grillkorv 75% kötthalt
1 fp timmerrökt fläskkarré
Salt, svartpeppar och paprikapulver

Gör såhär:
Hacka löken och skär upp allt i mindre bitar. Stek baconet och tillsätt sedan löken, korven och fläskkarrén.
Zucchinin stekte jag i en egen stekpanna då den behöver stekas lite längre för att få rätt konsistens. När zucchinin är klar blandar du ihop den och osten med de övriga ingredienserna och sedan kryddas allt med svartpeppar, salt och lite paprikapulver.
Jag stekte i olivolja och serverade stekta ägg till oss i familjen som tål detta.
Eftersom att det finns grönsaker i pytten så fick det bli babyspenat på tallriken för att göra det lite roligare.

Enkelt, gott och mättande!
Innan kvällen var slut hann vi ha besök av Malin och Tova, se julkalendern, göra köttbullar och även baka sockerfria lussebullar till MIG! Köttbullarna smakade utrökt och jag berömde mig själv många gånger under kvällen angående kryddningen! Jag använde mig av kryddpeppar, salt, svartpeppar och lite kanel. De smakar juligt och gott, MUMS! Samuel var så duktig att rulla dem och lägga dem på plåtar efter att jag hade skurit upp dem i rätt storlek.
Medan han rullade köttbullarna passade jag på att baka mina lussebullar. Jag hade hittat ett recept på Moniques sida som jag utgick ifrån, som vanligt så kunde jag inte hålla mig att gå efter receptet utan jag la till och tog bort lite här och där. Här är originalreceptet!

Lussebullar

Ingredienser:
4 ägg + 1 gula
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1,5 dl kesella vanilj
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran 0¸5 gram
1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg fluffigt i ca 5 min, jag använde mig av min hushållsmaskin. Smält smöret och blanda i saffran, kesellan och grädden¸ vispa samman. Häll i detta i äggvispet och blanda.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem i smeten. Låt svälla i minst 5-10 min.
Rulla degen i runda bollar(eller forma som lussekatter) och platta till på bakplåtsklädd ugnsplåt. Pensla bullarna med vispad äggvita. Strö över kokosflingor och grädda i 175 grader i 13-15 minuter.

Jag hade inga höga förväntningar på dessa eftersom att det inte var någon sötning av sukrin eller liknande. Men tro det eller ej, jag gillade dem! De triggade inte mitt sockersug och jag var nöjd efter en halv bulle som provsmakning. De smakade inte socker utan mest bara saffran och det var precis de jag var ute efter! Nu ska jag verkligen sätta igång med att trixa ihop några egna recept, det är inte så svårt, man måste prova sig fram!

/-t0kliten