Igår stod Samuel för matlagningen. Jag hade gett honom ett recept på revbensspjäll som jag hade hittat på internet. Det är inte alla dagar man får komma hem till färdig middag. Han hade förberett vitkål åt mig som jag valde att steka. Jag stekte vitkålen i mycket smör och pressade i en vitlöksklyfta och sedan kryddade jag med salt, svartpeppar, vitlökskrydda och lite chiliflakes. Jag älskade smaken och det gjorde även minstingen i familjen. Revbensspjällen smakade utsökt och det kommer vi att göra fler gånger. Jag kommer att lägga ut receptet senare under dagen.

I morse så gick jag till jobbet igen, det är så himla skönt att gå ta en promenad redan på morgonen. Jag blir mycket piggare och får upp värmen, jag som alltid är så frusen slipper frysa första timmarna på jobbet. Dock dröjer det inte länge innan jag har vant mig med temperaturen här inne så då börjar jag frysa. Alla som kommer in här under dagarna klagar på värmen, medan jag sitter och fryser svettas de övriga :p

Just i skrivande stund känner jag mig proppmätt efter att ha fikat go’fika här på jobbet. Jag fikade inte samma som de övriga då jag verkligen försöker att låta bli socker. Jag hade ju bakas lussebullar som min älskade Samuel fick ta med sig hit på jobbet. Jag Delade dem och la smör på istället för att torräta dem, jag kan lova att de kommer att hålla mig mätt bra länge. Jag har trappat ut cb så nu är det enbart mat jag kommer att äta. Kan bara säga att det har varit otroligt skönt att äta cb 1 vecka och rensa ur kroppen. Hjärnan har också fått sig en utrensning.
När man sitter där hemma på kvällen framför tvn och går på cb så äter man inget om suget kommer, då dricker man mer vatten och om det blir för jobbigt går man och lägger sig. När man däremot inte går på cb så är det lätt att man går till kylskåpet och ta något att tugga på när suger kommer. Jag har försökt att få hjärnan att förstå att det behövs inge kvällsfika eller snacks varje kväll, det som krävs är att man dricker nog mycket vätska under dagen och kvällen för att hålla sig mätt. Ja, man måste ju såklart äta mat som är fett och proteinrikt också!
Jag har bestämt att inte äta massa framför tvn för det triggar igång alla sorters sug tillslut och jag är less att vara en SLAV!
Jag är sockernarkoman och försöker bli fri mitt beroende. Som en alkoholist som försöker bli av med sitt beroende. Det många gör fel och även jag, är att äta socker någon gång ibland. Det blir inte bara en tugga, det blir flera och kan hålla på i dagar, veckor och ibland år innan man klarar av att bryta det. Jag kommer nog aldrig att kunna bli “nykter” från mitt sockerberoende. Det kommer att slinka ner skit någon gång då och då. Men vem får sota för det tror ni? Jo, just precis, det är JAG! Hela världen är inte anpassad efter mig och mitt liv, alla godsaker är inte bakade utan socker, mjöl och andra produkter som jag inte bör äta. Det är ingenting som jag kan kräva, men jag skulle verkligen vilja kräva av mig själv att inte äta de som gör mig dålig.

Strips till exempel, det kan jag få ett otroligt sug efter ibland. Jag har inte hittat något substitut för dessa smaskiga potatisbitar som gör att jag får ont i magen och får ett otroligt “ha begär” efter sött och salt.
Min önskan är att det borde finnas smaskiga bakelser på olika caféer som inte innehåller socker och vanligt vitt mjöl. Jag tror att om några år så kommer det faktiskt att finnas. Det är fler och fler som väljer att leva med lchf, vissa mer strikta än andra.

Jag har hunnit prova cb, vv, gi, lch och massa annat. Jag mår bäst av lchf, helt klart bäst! Visst är det svårt ibland eftersom min sambo är allergisk mot både ägg och nötter vilket försvårar det en hel del när det kommer till matlagningen och bakningen. Samuel är väldigt förstående och nu bakar jag mitt och han bakar sitt. Han är otroligt grym på att baka bullar, dessa kommer jag verkligen att sakna. Sedan så har jag under åren tagit fram massor med äggfria recept till honom som han kan följa för att baka allt jag har bakat åt honom förut. På så vis kan vi fika tillsammans men olika saker när vi känner för det. Oftast är det på födelsedagar och andra högtider som go’fika kommer fram. Jag förstår inte varför man ska ha go’fika varje dag, det känns liksom att gillra en fälla för sig själv.

Nä, nu ska jag ta tag i städningen här på jobbet innan bussen kommer.

/-t0kliten