I helgen har vi tagit det lugnt, fram till söndag. 
I lördags spenderade vi större delen av dagen hos barnens mormor och morfar. Det var lyckliga barn som åkte dit och trötta barn som åkte hem. Vi beställde mat från grillen då ingen av oss var sugen på att laga mat. Ibland får man lyxa till de! Vi hann bara äta så var klockan halv sju så jag och Kasper la oss i soffan och läste en bok som han har som läxa. Istället för att läsa då han är trött och ofokuserad tar vi de då ro i kroppen finns. Efter att barnen hade lagt sig såg jag och Samuel färdigt “Saknad” och sedan gick vi och la oss.

I går steg Samuel upp med kidsen och jag tog en långdusch direkt på morgonen och fick sätta mig vid dukat bord till frukost. Det ska ni veta, det är riktigt lyxigt för mig! Vi drack kaffe i soffan medan Scooby-Doo visades på tv och sedan klädde vi oss och tog en promenad. Barnen tog sig till min mormor och där blev de kvar enda till lunch. 
Samuel började att fixa på övervåningen och nu har han snart satt gips i två sovrum. Tack och lov så börjar det hända något här hemma. När bebisen kommer måste övervåningen, hallen och garaget vara klart. 
Jag har varit fruktansvärt arg och ledsen över att bygget har stannat av, ja även Samuel har varit väldigt less på det så nu tog han saken i egna händer.

Jag höll på med tvätt, barnskötning och matlagning och till middagen fick jag skicka iväg pojkarna över till min mormor för att hämta grädde. Herregud sådan tur jag har som har dem så nära!
Det blir någon slags bacon- och pastagratäng, jag rensar kylskåpet på varor som annars kommer att kastas.

I morse när vi steg upp tog jag Kaspers låsbok direkt och vi satte oss i soffan och läste innan alla var uppe. Han läste hur bra som helst och det märks verkligen att morgon är bästa tiden på dygnet då han ska koncentrera sig. Vi skjutsade honom på skolan och sedan hälsade vi på min lillkusin och hans goa mamma. Vi blev där i ca 1 1/2 timme innan vi åkte hem och ordnade lunch till oss och Samuel. Det är ju sådan lyx att få äta minst ett mål mat om dagen tillsammans.
Nu sitter jag och barnen i barnens rum och funderar på vad vi skulle ha gjort. De började just snöa och jag har väl egentligen ingen större lust att släpa ut barn och barnvagnen just då. Blir inte vädret roligare så får det nog bli barnvagnsvård här hemma för mig och pyssel för Liam innan vi ska hämta Kasper från skolan.

/Fru Pallin Sjöberg