Nu är man helt utvilad och fylld med energi efter en lååååååång helg.
I fredags tog jag ledigt för att vara på sjukan, umgås med familjen och åka till Umeå och handla. Besöket på sjukan varade ca 1 timme och sedan åkte hela familjen på hotellet och åt en fantastiskt god lunch. När vi hade ätit så åkte vi till Umeå och shoppade lampor, verktyg, färg, toalettinredningar och annat smått å gott. Vi hämtade upp Samuel syster för shopping och middag. När allt var handlat i matväg åkte vi till Evelina och lånade toaletten innan vi åkte hem. Efter vägen stannade vi av och justerade extraljusen på bilen och där hittade jag en liten räv som jag passade på att mata med banan. Den räven var inte folkskygg!

10434268_856363821063403_8152000635584057327_n

Vi hade en fantastiskt rolig dag men resan hem blev alldeles för långtråkig för mig och jag somnade innan vi var hemma. Väl hemma bar Samuel in barnen och packade ur bilen medan jag klädde av Kasper och började packa upp alla påsar från Umeå. Allt var städat och fint när vi vaknade upp på lördagmorgon. Jag och barnen gjorde fika och hade mys innan vi åkte ner på Järnhandeln och tittade på skotrar då det va skoternsdag. Barnen fikade med mormor och morfar och jag köpte dem varsin leksaksskoter innan vi åkte hem. När vi kom hem så hälsade mormor och morfar på en stund och sedan kom Samuel hem. Jag fixade lunch till familjen och sedan satte operation byta handfat igång. Samuel var så duktig, min blivande man kan verkligen!

10431507_10204366873265362_3850148626113796615_n

Lördagkväll bestod av mys framför en film med barnen, De 101 dalmatinerna visades i vårat vardagsrum. Kasper hade aldrig sett den så det var spännande och nervöst hela filmen. Den grabben kan verkligen sätta sig in i ALLT. Liam satt och sa vov vov halva filmen, jag och Samuel satt och beundrade de små liven och jag kände mig allmänt lycklig. När filmen var slut var det tack och go’natt för barnen och Samuel. Jag passade på att städa lite innan jag la mig.
Söndagmorgon vaknade jag och barnen sent, vi steg upp och fixade frukost, Samuel var ute i skogen i vanlig ordning. Vi hann just bara fika och stöka bort så var han hemma. DET har inte hänt på lääääänge! Vi bestämde oss för att bjuda barnens mormor och morfar på middag så jag började planera inköpen och Samuel duschade och vilade en stund. Eftersom att barnen inte ville åka och handla så fick Samuel listan, jag och barnen startade en film och la oss i sängen och slötittade. När Samuel kom tillbaka så åkte vi iväg och hämtade en fyrhjuling och sedan började jag att laga mat. När klockan var 17:30 hade alla anlänt och middagen blev just klar, vilken tajming!
Jag hade lagat tacos, egna ostchips en tacogratäng och en kycklinglåda. Allt för att kunna kombinera med varandra. Jag fick godkänt på maten och det tackar vi för! Eftersom att jag äter lite LCHF-inspirerat så får man mixa ihop egna maträtter och då är tacos ett utmärkt alternativ! Det blev kaffe och glass till vissa som efterrätt och sedan var det dags att säga hejdå för denna gång. Jimmy, Elin, mamma och Raimo åkte samtidigt och det blev dödstyst hemma. Barnen var mätta och belåtna och vi lekte lite innan det var dags att sova. Jag messade Anna och frågade om hon kunde jobba på måndag, det kunde hon så jag tog beslutet att vara hemma och åka på sjukan med Liam samt att ta itu med olika saker hemma. Jag fick mycket gjort och hann verkligen umgås med barnen.
På sjukan fick Liam en ny salva utskriven och sedan så fotograferade de hans utslag och skickade vidare till hud. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt men att han slipper detta snart. Stackars liten har fått vara hemma många dagar pga av dessa hemska utslag och nu i helgen har han verkligen lidit av dessa.
Klockan började närma sig middag och jag visste att min mormor ville rå om Kasper en stund så jag ringde henne och berättade att Kasper skulle till sin pappa på ett tag och sa att om hon ville umgås med honom en stund så fick hon komma över och överraska honom. Jag och Kasper satt i soffan och myste när min mormor kom och Kasper blev överlycklig och frågade om han fick fara dit. Jag svarade naturligvis JA. Han packade ihop lite grejer och sedan gick han iväg. Jag berättade för hans pappa vars han var och att han fick prata ihop med dem om tid för hämtning.
Samuel påbörjade operation byta handfat på övervåningen och det gick bra tillslut.
Jag och Liam var uppe med honom en stund men sedan gick vi ner och bakade en kladdkaka och förberedde efterrätten till mig och Samuel. Mascarpone, vaniljpulver och vispgrädde! När det var dags att slå på tvn och se Sveriges Värsta Bilförare mixade vi ner hallon i glassblandningen och den glassen blev utsökt!
Efter tv blev det dusch för mig och sedan parkerade jag mig i sängen och slötittade på tvn innan jag somnade.

Dagen började med en otroligt irriterande signal, VÄCKARKLOCKAN! Jag snoozade flera gånger innan jag steg upp och gjorde mig i ordning. Tyvärr så glömde jag maten i kylen och när jag kom ut lite halvstressad såg jag att det hade frusit på rutorna. Isskraporna är inte framplockade så jag använde en plastmugg från ikea för att skrapa rutorna. Väl framme på jobbet låste jag upp dörrarna och sorterade godset och sedan rengjorde jag kaffemaskinen. Helt plötsligt rasade alla in på fika och nu är klockan över 11 och första bussen har lämnat. Dagen har hittills flutit på bra och nu är jag mest hungrig då jag även glömde frukosten hemma. Jag hoppas att Samuel är på ingång snart för lunch för sedan åker han i väg på jobb och kommer inte hem förrän i natt.

Idag kör jag en 5:2 dag, det är faktiskt otroligt skönt men känns lite tråkigt då hela familjen är hemma. Som tur är det bara jag och Liam till middagen ikväll så det lär nog inte märkas. Jag hade tänkt att han skulle få fiskpinnar och mos till middag medan jag äter min kycklig och keso.

Nä, nu är det dags att röra på kroppen lite, börjar känna av smärtan ordentligt och hoppas att det släpper snart.

/-t0kliten