Jag tillbringar mycket tid med att söka nya recept, tips och idéer på internet. Jag har kört lchf länge men är långt ifrån någon expert. Jag brukar få frågor rätt ofta om HUR jag gjort, hur mycket jag har tränat och vad jag har ätit en “typisk” dag.
Mina typiska dagar finns inte, det är tyvärr så. Jag blir less på mat väldigt fort och behöver hela tiden något nytt. Visst är det förbaskat gott att äta ägg och bacon varje dag MEN, men men men, min kropp klarar inte att äta likadant hela tiden. Då blir jag sockersugen.. Ju mer salt maten smakar desto mer skriker min kropp efter socker.
Att bara äta ägg blir väldigt tråkigt i längden för mig, tillslut öser jag salt och andra kryddor på ägget för att få en smak och vad händer, jo, jag blir sockersugen. Däremot om jag äter ägg och bacon ena dagen, yoghurt nästa dag, keso och bär den tredje dagen, fettkaffe fjärde dagen så blir jag inte lika less och sockersugen. Jag behöver variation, i alla fall i längden. Jag skulle nog kunna leva på ägg i en vecka men sedan skulle jag vara spyless.
Yoghurt på morgonen fungerar inte längre då jag har börjat komma underfund med min egen kropp. Jag är mejerikänslig, TYVÄRR på riktigt! Jag har under alla dessa år gett folk tips att dra ner på mejeri om de inte går ner i vikt, men till mig själv har jag inte gett de tipset. Jag har bara varit förbanad att jag inte går ner mer. Det här blir min sista vecka med massa mejeriprodukter, jag måste ta en paus. Dock har vi julbord till helgen och jag har faktiskt bestämt mig för att njuta av julbordet, men med njuta menar jag inte frossa. I alla fall inte frossa som förr! Jag kommer inte att välja potatis och bröd, min tanke är att skippa efterrätten också men det vågar jag inte lova efter att man har druckit lite alkohol. Jag kommer att försöka stå emot, speciellt om det är något som jag känner att jag kan klara mig utan.

Jag har ännu inte kommit på hur jag ska laga mat och vad jag ska använda istället för grädde. Jag försöker verkligen att hitta på något som passar mig och min familj, någon som har något bra tips?

/-t0kliten