Ibland kan det vara tungt att våga ta steget i olika sammanhang. Jag vågade ta steget ut från “det normala” och stiga rakt in i en värld full med fett och proteiner, en för mig då, helt skrämmande värld men nödvändig. Jag kämpade på med att lägga om min kost och se på mig idag. Jag mår mycket bättre, mitt blodsocker är i schack, mitt hår är bättre, mina naglar är mycket finare, min hy är otroligt mycket bättre och för att inte tala om min vikt och mina mått.

Det är väldigt många och väldigt olika människor som har hört av sig till mig under åren. Jag har försökt hjälpa folk så gott det går, jag har gett tips och verkligen lagt ner min själ i att alla som ber om hjälp ska få ta del av mina erfarenheter. Jag är inte utbildad men det är verkligen något som jag skulle vilja bli, dock sätter den ekonomiska biten stopp för det. Jag kan bara dela med mig av de erfarenheter som jag har och visa er sidor och böcker där ni får läsa samma saker som jag har läst.

Här om dagen pratade jag med en kvinna som ville ha lite tips och råd. Självklart ställer jag upp och delar med mig. Men någonstans blev det jättejobbigt.. Hon ville verkligen ge lchf en chans och jag gav henne tips som hon och hennes man skulle kunna göra tillsammans, för att han skulle förstå hennes situation och för att han skulle hjälpa henne med detta.
Man behöver allt stöd man kan få av sin omgivning för att fixa sånt här. Det är INTE BARA att lägga om kosten och sen är det klart, man kommer alltid till fällor och DÅ behöver man någon som kan stötta en.
Den här kvinnan förklarade att hennes man, som JAG tolkade det, inte fanns där för henne och inte stöttade henne till 100% i sånt här. Han har aldrig haft problem med sin vikt och är lite av en “mobbare”, enligt mig, som tycker att om man inte rör sig så behöver man ju inte äta.
Någonstans har han rätt men ändå fruktansvärt fel!
Trots att jag inte motionerar så behöver jag mat, vi förbränner nämligen hela tiden. Jag behöver mat för att min hjärna ska fungera och för att mina övriga organ i kroppen ska fortsätta att fungera. Jag är ändå ganska övertygad om att han inte menade det så hårt som det låter. Det kan vara hans sätt att försöka hjälpa men som egentligen bara stjälper henne och ger henne så mycket sämre självförtroende än hon redan hade. Han har rätt i att jag borde motionera för då skulle jag kanske ha hållit min vikt i schakt från början, eller? Nej, det stämmer inte helt och hållet. Jag skulle ha tänkt på vad och varför jag åt när jag var trött, ledsen, glad, social och alla andra sinnesstämningar. Alla har inte samma förbränning! Vissa kan trycka i sig mängder med mat eller godis och de lägger inte på sig ett kilo medan vissa andra inte ens kan äta en tallrik med makaroner utan att lägga på sig ett kilo eller två. Alla är olika och vi måste acceptera det! Vissa kan motionera hur mycket som helst men ökar i vikt och vissa går ner i vikt. Vissa kan äta hur mycket som helst och går ner i vikt medan andra ökar kraftigt i vikt.
Här gäller det att hitta sig själv, var ligger jag i detta och vad ska jag göra åt min situation?

Jag har hittat mitt sätt och jag är glad att mina nära stöttar mig i det. Jag kräver inte att de ska leva som jag gör men jag vill inte bli på prackad sånt som jag inte tål att äta längre. Låt mig leva mitt liv med min kost, tyck att jag är konstig för jag tycker att ni är konstiga. Jag har sett vad vissa saker gör med mig och andra i min omgivning, jag blundar inte längre för problemen som finns runt omkring oss när det gäller livsmedel.

Nu kommer jag inte längre i min “predikan” som vissa av er kallar det. Jag ville bara peppa er och trots att den ni älskar kanske inte väljer att stötta er så finns det andra som gör det! JAG vet hur det känns att stå ensam i långa perioder, jag vet hur det känns när någon sitter och äter massa snacks bredvid mig och JAG vet hur svårt det är att låta bli. Se det som jag gör, när de sitter där och trycker i sig massa “gosaker”, se det som att de hjälper just dig att motstå frestelsen och att du blir 10 gånger starkare varje gång du klarar av att stå emot!

madde

 

 

 

 

 

 

/-t0kliten