Igår var jag ledig från jobbet och barnen var lediga från skola och dagis. Jag gjorde fika till familjen på morgonen och vi fikade allihopa i soffan. När fikat var avklarat var det påklädning och tandborstning som gällde. Fort var det gjort och helt plötsligt satt vi i bilen och var på väg mot Skellefteå. När klockan var ca halv 9 ringde Samuel bilförsäljaren och tingade bilen ett par timmar så att vi skulle hinna fram. Några timmar senare hade vi kikat, provkört och slutligen skaffat oss en ny familjemedlem. Barnen var högst delaktiga i valet av bil och de ÄLSKADE denna. Vi lämnade kvar bilen på firman medan vi åkte till Leo´s lekland.
När vi kom in på Leos sprang Liam rakt in i ett hörn där man styr brickorna, gissa om de tog tvärstopp?! Han slog hål på sitt lilla huvud men trots de grät han bar några sekunder. Personalen på Leos kom med papper och en handduk fyllt med is för att kyla ner grabbens huvud medan vi betala in oss och beställde mat. Barnen sprang iväg och lekte innan maten kom och vi höll koll på Liam huvud hela dagen. Efter några timmar på Leos åkte vi till Bilfirman och hämtade vår nya familjemedlem och sedan tankade vi, flyttade barnstolar innan vi slutligen begav oss hemåt. Jag och barnen i nya kärran och Samuel i bmwn. Liam knoppade omg medan jag och Kasper pratade nästan hela vägen hem. Vi gjorde ett kisstopp i Arvidsjaur och när vi kom hem fick Samuel parkera bilen och hoppa över till våran för att åka ner på affären och handla.

Vi gjorde en kombinerad lunch-middag, varma mackor och fruktsoppa, MUMS! Barnen åt riktigt bra och sedan fikade vi med Kaspers pappa innan de skulle åka hem. När de skulle fara stoppade vi in Liam i bilen och Kasper demonstrerade de elektriska dörrarna på bilen för sin pappa.
Jag, Samuel och Liam raggade lite och vi körde även förbi min mormor och visa upp nya kärran för henne i mörkret.

I morse när jag steg upp och kollade temperaturen blev jag glatt överraskad. Det var bara -12 grader. Jag käkade frukost och packade min jobbväska.
Efter att ha varit hemma 1 vecka kändes det helt fantastisk att få åka till jobbet igen! Det kändes lite ovant att glida ner från bilen här på jobbet men ack så skönt att slippa krångla sig ut ur bilen! Nu står den här utanför och glänser. Jag och hela vår familj är jättenöjd över vår familjebil, nu ryms vi verkligen och slipper fundera om vi kan ta med oss de vi behöver. Denna skönhet har 8 sittplatser, fördelningen är 2+3+3 och det finns ändå ett rätt hyfsat bagage. Den är svart och är en diesel med dieselvärmare och annat lullull. Det blev inte en Suburban den här gången men vi är nog mer nöjd över denna än vad vi hade blivit med en Suburban. Jag hoppas att vi kommer att trivas med denna många år framöver.
Vi ska köpa till lite smågrejer som man alltid gör med bilar och jag är övertygad om att detta var det klokaste köpet vi hade kunnat göra.

frgor_159401091

/Fru Pallin Sjöberg